Over Yoga

"The body is your temple. keep it pure and clean for the soul to reside in." 

                                                              B.K.S Iyengar

Wat is Yoga?

Je hebt zeker van Yoga gehoord of zelfs al Yoga gedaan. Wel, Yoga is een oude traditie afkomstig uit India, die de verbinding tussen lichaam en geest nastreeft door middel van meditatie (Dhyana), ademhalingen (Pranayama) en lichaamshoudingen (Asanas). Deze praktijk gaat gepaard met ethische concepten en gedragsnormen (Yamas & Niyamas), die de mensen helpen hun potentieel ten volle te benutten.

Verschillende Yoga-Stijlen

Wij zijn in het Westen vooral bekend met de praktijk van de Asanas, maar eigenlijk is dit slechts een zeer klein deel van de Yoga-filosofie dat maar vrij recent in ontwikkeling is.

Ondertussen bestaan er zo veel verschillende Yoga-stijlen, zoals Hatha Yoga, Ashtanga Yoga, Yin Yoga, Vinyasa Yoga, Stoelyoga, Iyenga Yoga, om er maar een paar te noemen. Elke stijl gaat uit van verschillende concepten en technieken, zodat het niet altijd gemakkelijk is om een bepaalde Yoga-stijl te kiezen. Soms schept het grote aanbod van verschillende Yoga-stijlen verwarring en ziet men door de bomen het bos niet meer.

Welke Yoga-stijl past bij mij?

Het hangt ervan af wat je wil bereiken; Yoga is een pad en niet een doel op zich. Denk er even over na. Wat doe je graag? Zoek je iets rustgevend en relaxerend of eerder iets intensief? Heb je ervaring of niet? Heb je last van pijn of blessures? Stress?

Wat nu?

Heb je zin om te beginnen?

Vergeet niet: “Even the longest journey begins with one step”, dus neem nú de eerste stap om jouw levenskwaliteit te verbeteren.

Hopelijk tot binnenkort!

Locatie

Onze studio is in Edegem gelegen en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer (bus) of met de fiets...

Voordelen van Yoga

Stress vermindering
Gezondheid
Meer energie
Ontspanning
Meer zelfvertrouwen
 Flexibiliteit
Conditie
Concentratie
Beter slapen
In onze studio bieden wij een “down to earth approach” aan, gewoon vanaf de basics, met veel aandacht voor eenieders behoeften.

© Agami Yoga 2020

Ondernemingsnummer: 0750.823.154